De overgang

De overgang is een periode die gemiddeld 10 jaar duurt en die veelal rond het 40e à 45e levensjaar al begint. Het begint vaak met onduidelijke klachten en nogal eens belanden vrouwen met niet onderkende overgangsklachten in het bekende gezondheidscircuit. Hier worden vaak geen oorzaak voor je klachten gevonden.

Iedereen kent wel de bekende ‘opvliegers’ als overgangsklacht. Maar er zijn wel meer dan 100 verschillende overgangsklachten. Behalve de bekende opvliegers zijn er ook klachten zoals veranderingen in het menstruatiepatroon, spier- en/of gewrichtspijnen, nachtzweten, slaapproblemen, stemmingswisselingen, depressiviteit, libidoverlies, pijn bij het vrijen, hoofdpijn, enz. Het zijn veranderingen die de levensbalans echt kunnen verstoren. Deze overgangsklachten hebben vaak een enorme impact op jou en je omgeving.

1 Miljoen vrouwen komen per jaar in de overgang, 80% krijgt te maken met overgangsklachten en 33% ervaart zeer hevige klachten. Je kunt je voorstellen dat er door deze klachten ook meer ziekteverzuim is. Vrouwen melden zich vaker ziek dan mannen. De reden tot ziek melden lijkt niet altijd direct gerelateerd te zijn aan de overgang. Veel vrouwen geven aan dat ze een burn-out hebben of hebben gehad. Vaak blijkt dat de overgang een rol speelt.

Overgangsconsult

Of je nu matige of ernstige overgangsklachten hebt, het verstoort jouw leven. Blijf niet met deze klachten rondlopen, want er is veelal iets te doen. Tijdens het overgangsconsult bespreken we jouw klachten en vragen. Naast uitleg en informatie over wat er in jouw lichaam gebeurt tijdens de overgang wordt er vooral besproken hoe je jouw problemen en klachten het beste kunt aanpakken. Het is maatwerk en een hormonale zoektocht die de nodige tijd en aandacht vraagt.

Een goed bij jou passend advies kan je van veel klachten afhelpen.

Vergoeding overgangsconsulten door zorgverzekeringnfo

Voor een overgangsconsult heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Consulten worden vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hoeveel er vergoed wordt en waarvoor, vind je terug in de polisvoorwaarden.

Maak een afspraak

Makkelijk en snel via onze webagenda

Hulp nodig bij het maken van een afspraak?

Vul hieronder je naam en het telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.