Anticonceptie

Als je zwangerschap wilt voorkomen zijn er verschillende anticonceptiemiddelen verkrijgbaar. Naast de pil en het condoom zijn er veel meer mogelijkheden. Het is echter niet altijd eenvoudig het  juiste voorbehoedsmiddel te kiezen. Iedere anticonceptiemethode heeft z’n eigen voor- en nadelen.

Ook hebben vrouwen soms specifieke problemen, bv hoofdpijn/migraine, acne, doorbraakbloedingen, stemmingswisselingen, waardoor de meest voor de hand liggende methoden geen geschikte optie zijn. Anderen hebben klachten over hun voorbehoedsmiddel.

Welk middel past bij jou?

Dat hangt er vanaf wat je belangrijk vindt in een middel.

Je krijgt informatie over de verschillende anticonceptiemiddelen die beschikbaar zijn, zoals de pil, het koper spiraaltje of het hormoonspiraaltje, de nuvaring, het anticonceptiestaafje, de prikpil, pleister het condoom of een natuurlijk alternatief.

Ik bespreek je eventuele klachten en geef je advies welk middel het beste bij je past.

Bijvoorbeeld; Wil je er elke dag aan denken? Vind je het belangrijk dat je je menstruatie kan plannen? Vergeet je makkelijk je pil of heb je wisselende diensten en wil je niet elke dag een pil slikken. Wil je een middel met of zonder hormonen? Verder speelt het ook een rol of je rookt of dat je een chronische ziekte hebt.

Ik ga in gesprek met je.

Maak een afspraak

Makkelijk en snel via onze webagenda

Hulp nodig bij het maken van een afspraak?

Vul hieronder je naam en het telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.